Totalul afișărilor de pagină

luni, 7 mai 2012

Scrisoare deschisa domnului Primar Valentin Condu!

Suntem in prag de noi alegeri. Pe care cu siguranta le veti castiga indiferent cine va fi contracandidatul dumneavoastra. Sincer nici nu stiu cine va sunt contracandidatii, ei fiind practic inexistenti. Cum veti conduce implicit si satul Fundeni pentru inca patru ani am si eu cateva puncte de vedere (cred ca sunt chiar calificate) fata de ceea ce se intampla prin Fundeni. De fapt Fundeniul are doua componente. Una arhaica plina de mosi si babe facuti milionari peste noapte si una moderna de bucuresteni fugiti putin mai la margine (care marea majoritate nu are mutatia facuta , deci nu voteaza!!!!!) . Sa nu uitam ca Fundeniul este mult mai aproape de centru decat sa zicem Casa Presei Libere sau Parcul Moghioros.
Pe scurt zona arhaica ati introdus-o in modernitate si zona moderna o trageti spre o realitate a anilor 1970 din occident.
De spun asta :
Pe batraneii care au devenit milionari datorita pamantului cu care au fost pusi in posesie ati avut grija sa le trageti un astfalt, sa le asigurati utilitatile, sa incropiti un serviciu de salubritate si sa le dati ajutoare sociale. Ceea ce pentru ei este un miracol. Si care constituie nucleul dur de alegatori ai dumneavoastra imposibil de batut!
Cei care au fugit de inghesuiala orasului pentru un petec de pamant si care s-au stabilit sa zicem in 2007 intr-o zona destinata initial doar pentru vilutze au acum marea surpriza sa constate ca Planul Urbanistic a fost modificat si blocurile au navalit printre casutze.
Iata ce inseamna asta pe scurt:
UTILITATIILE:
Apa= Primii rezidenti ai zonei au tras conducta de apa pe banii lor si bineinteles ca a fost doar o teava de D90 din PE care poate asigura un debit doar pentru 100 de locuinte la parametri optimi. Deja pe conducta sunt legate mai mult de 200 de gospodarii si numarul blocurilor sporeste. Nici pana in prezent nu sunt lamurit cum a ramas cu banii pe care i-am dat pe teava!
Gaz= Cu chiu cu vai Distrigaz a aprobat o extindere tot cu teava de PE de D125 diametru care tot asa poate asigura debitul pentru 150 de locuinte.
Electricitate= Aici Electrica nu a facut nici o investitie si politica celui mai puternic se aplica. Este o jungla in sine ce se intampla aici cu reteaua. Personal, de la o tensiune initiala de 240 V am ajuns sa am 218 V in zile bune.
Iluminat stradal= de curand am reusit si noi sa vedem lumina becului din varful stalpului noaptea.
Canalizarea= a fost realizata in regim privat-privat si preluata in conditii neclare de primarie!
Dar marea problema acum urmeaza:
Hidranti de incendiu= lipsesc cu desavarsire. Densitatea de locuinte a crescut in multe zone si surse de apa pentru stingerea incendiului sunt la mare departare.
Tot in caz de incendiu masina de interventie nu poate intra pe aleile dintre vile (latime 4 metri) iar in curbe risca sa ramana blocata intre doua garduri!
Colectarea apei de ploaie nu se face prin guri de canalizare (gaigare) ci se scurg gravitational la bordura spre............nu se stie unde!
Strazile proaspat astfaltate (din bani publici) sunt aproape distruse si de proasta executie si de traficul intens de camioane si de betoniere.
Pot afirma ca are loc si aici un dezastru urbanistic:
Noul plan urbansitic prevede blocuri P+4. Ma rog toata lumea construieste de fapt P+4+M!!!!
Cand hotarasti trecerea la constructia de blocuri langa blocuri sunt cateva legi care trebuie respectate:
POT= care nu se respecta la nici o cladire noua! Terenul ocupat cu constructia ajunge si la 70%
CUT= nici el nu se respecta prin adaugarea mansardei !
Un tesut urban cu blocuri multe implica o alta sistematizare rutiera, locuri de parcare in incinta si functiuni publice pentru locuitori:
locuri de joaca pentru copii;
spatii de comert si recreere;
zone verzi si parcuri.
Aici nu exista decat bloc langa bloc, langa bloc!
Mai exista si obligativitatea ca 20 % din terenul ramas liber sa fie spatiu verde la fiecare bloc. Toate blocurile au intreaga curte astfaltata pentru parcare.
Distanta intre doua blocuri a ajuns sa fie de 4 m cand legea specifica clar ca trebuie sa fie jumatate din inaltimea constructiei. Adica la P+4+M = 20m ar trebui sa fie de 10m.
Multe blocuri au ajuns sa umbreasca total vilutele P+1 langa care sunt infipte la 4m. Asa ca omul a ramas cu becul ca sursa de lumina!
Toata apa pluviala nu mai are unde sa se scurga si navaleste pe strazi care nici ele nu preiau din lipsa de receptoare!
Parcarea a devenit deja o problema. Zeci de dube de marfa zac de seara pana dimineata pe strazi de 5 metri latime obturand traficul.

Toate astea dau impresia ca Fundeniul este un sat fara caini sau fara primar. Legea bunului plac sau a celui mai puternic dicteaza. Racordarile la canalizare si apa se fac dupa bunul plac. Traficul de camioane si betoniere este si el ridicat. Praful si noroiul sunt aduse pe carosabil sunt in cantitati mari, nici un santier nu respecta legea privind accesul masinilor din santier pe drumul public neavand prevazute rampe de spalare!
Turnarile de betoane au loc zi lumina, zgomotul este si el tot zi lumina!

Copii care sunt deja in numar mare nu au unde sa se joace. Daca se joaca pe strada risca sa fie calcati de masini mici care gonesc cu viteza din si spre Dragon sau de camioane si basculante. Daca nu sunt calcati, eventual sunt muscati de sutele de catei fara stapan din zona. Sau muscati de miile de capuse care au invadat satul.
Numai copil sa nu fi in Fundeni!

Sa nu fiu nedrept. Toate aspectele pentru un trai mai modern si mai decent au fost realizate in fieful dumneavoastra electoral si pentru batranii satului care aveau nevoie de o sala de sport, terenuri de joaca si locuri de joaca! MINUNAT! Leagane unde eventual sa lege vaca pe care au pastrat-o de cand nu aveau dupa ce sa bea apa.

Personal nu am avut "onoarea" sa va cunosc. Singura contact l-a avut sotia cand ati amenintat-o la telefon cu demolatul casei daca nu lasa un "investitor" in shlapi si Mertzan sa traga un cablu de curent prin pamantul nostru .
In rest am urmarit la TV sechestratul echipei DNA si sunatul la 112. Genial!

Am mai auzit ca multa lume a primit teren prin localitate si ca multi va sunt recunoscatori! Persoane importante nu spun numele si nici Sectia!
Va admir totusi ca nu ati schimbat culoarea politica ramanand rosu.

Ati facut si lucruri bune (unele de mantuiala) dar dovediti lipsa de viziune si legea pare ceva abstract si care nu trebuie respectat. Imi doresc ca legalitatea sa devina o obisnuinta si nu o exceptie!

Parea la un moment dat un loc ideal de locuit. Nu departe de centru si se construiau vilutze civilizate. Asta a fost pana prin 2009. De atunci totul s-a schimbat. Si nu in bine! Si asta este doar meritul dumneavoastra!

Asa ca pana la un nou mandat nu a mai ramas mult. Macar o punga cu malai si faina sa primesc si eu. Data trecuta am ratat pachetul. S-a oprit in vatra satului la votantii dvs.
Sper sa nu o primesc pe geam sau pe parbriz! HA HA HA!
Dar cine ma citeste pe mine!!!!! NU?


2 comentarii:

  1. Buna ziua,
    Cu multe aspecte sunt de acord din ce spuneti. Insa aduceti si jigniri gratuite. Va inteleg si aici nemultumirea.
    Totusi trebuie precizat: era normal sa se realizeze infrastructura intai in zonele vechi, in primul rand din respect pt oamenii ce locuiesc acolo de atatia ani .In al doilea rand: respectiva zona este inca in constructie. legat de caini, locuri de joaca - aveti dreptate. Totusi sunteti prea nou in localitate ca sa vedeti toate proiectele realizate, probabil nici nu cunoasteti 50 % din aceasta localitate. Un cetatean - locuitor de 30 de ani in Dobroesti

    RăspundețiȘtergere
  2. Stimate domn de la renovari-case vreau sa va multumesc pentru limbajul civilizat de care dati dovada.
    Da, recitind postarea poate ca am jignit fara sa vreau,dar postarea mea se vroia un pamflet in prag de alegerei ( au trecut 2 ani de atunci, poate m-am mai maturizat si eu).
    In ziua de azi nu prea se mai scrie despre lucruri pozitive si realizari.
    In Fundeni s-au realizat multe!!!
    Din cand in cand (cam rar pe gustul meu) trece o masina care matura strada. BRAVO! Vara aceasta a trecut o masina care a pulverizat substanta anti-tantari. BRAVO!
    Am strada astfaltata, iluminat stradal. Asa este. Masina de gunoi de la Primarie vine in fiecare marti. Iarna trecuta a trecut destul de des o masina sa dezapezeasca.
    Toate astea sunt lucruri pozitive care trebuie subliniate!
    Din pacate cainii sunt chiar mai multi, locurile de joaca sunt tot lipsa, circulatia este dificila din cauza masinilor de la noile blocuri parcate pe trotuare, se construieste inca prea inghesuit cu un regim prea mare de inaltime si accesul in soseaua de Dragon este tot mai dificil.
    Cred ca nu cunosc toate realizarile primarului. A facut lucruri minunate pentru cine locuieste aici de 30 de ani. Pentru un nou venit ca mine de 8 ani si care am avut o bursa la Paris si am colindat lumea stacheta este mai inalta si pretentiile sunt mai mari.
    Este doar o problema de perspectiva si de repere.
    A fost o placere sa raspund la acest comentariu.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere