Totalul afișărilor de pagină

duminică, 6 mai 2012

Franta se_farda!

A castigat cine nu a condus tara prin criza! Si nu cu un mare avans. Se pare ca au totusi sondaje mai bune. Cand scriu asta lumea este inca buluc in Place de la Bastille asteptand invingatorul sa vina de la Tulle din Correze ( dracu stie pe unde e asta!  http://maps.google.ro/maps?hl=ro&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.,cf.osb&biw=1280&bih=737&q=tulle+france&um=1&ie=UTF-8&hq=&hnear=0x47f88c9f4be04989:0xfd314b232b3c19d8,Tulle,+Fran%C8%9Ba&gl=ro&ei=UfSmT8DzH83QsgakvtXIBA&sa=X&oi=geocode_result&ct=title&resnum=1&ved=0CCEQ8gEwAA). Un fel de baron local care a invins monstrul de la Elysse. De admirat cum  Wikipedia a modificat pagina dedicata lui Francois Hollande in cinci minute de la anuntarea victoriei.
Si totusi ce ne deosebeste de Franta si ce ne leaga!
Ne deosebeste prezenta ridicata la vot. Ne deosebeste puterea de a te recunoaste invins si a-ti asuma esecul in nume personal. Ne deosebeste multimea de oameni prezenta la mitinguri si mai ales la multimea de oameni prezenta in Place de la Bastille. Ne deosebeste mesajul de reconciliere si mai ales cum de maine lucrurile vor reintra in normal.
Ne leaga ascensiune extremismului si a populismului, ne leaga atacurile murdare si loviturile sub centura, ne leaga  criza care ne-a lovit si mai ales nedreptatea care se asterne si peste zecile de masuri corecte dar impopulare luate de cel care a condus tara.
Se incheie un capitol important al dreptei franceze si europene. Un capitol inchis de criza mondiala!
Se deschide o noua perioada pentru stanga franceza (dupa 31 de ani) si pentru stanga europeana!
Criza aceasta devoratoare de conducatori europeni a mai facut o victima. Dar nu una inocenta. Pentru ca asteptarile erau mari si sentimentele au fost si ele surexcitate. Asa ca Franta a ales visceral si nu cerebral.
Domnule Presedinte Hollande (cum ati avut grija sa va declarati de 16 ori in confruntarea directa) mult succes!
Si sa nu uitati sora mai mica si mai debila din Est!
Acum Franta se_farda cu putin rosu! Prin obraji si prin politica! Noroc cu seful de campanie dl. Pierre Moscovici si legaturile lui cu Romania sau cu ashkenazii. Care au dat mana cu sefarzii!
Allez les Bleus! Indiferent ca aveti bunici din Ungaria sau ca sunteti un pic sefarzi!
In ziua de azi cine mai stie cu exactitate ce este de fapt si ce sange ii curge prin vine? Ca doar merovingieni au apus de peste 1500 de ani!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu