Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 23 mai 2012

Referendum ! Un fleac, l-au ciuruit!

Din cate imi aduc aminte am participat la un Referendum. Parca era vorba de scaderea numarului de parlamentari la 300! Sau nu ma ajuta memoria?
Si parca Referendumul este vointa suprema a alegatorilor. Nu prea e loc de intors. Daca un Guvern si un Parlament reprezinta si nu prea POPORUL, un Referendum sigur exprima vointa lui!
Si atunci cum a ramas?
Se pare ca este doar o vorba inventata. Si nu are nici o legatura cu realitatea.
Din pacate asta inseamna democratia reprezentativa in Romania. Cand esti in opozitie promiti marea si sarea, cand esti la putere ai alta viziune auspra a ceea ce trebuie facut. Zis si facut???!!!
Si in aceste conditii ce ramane de facut? In actuala configuratie a clasei politice romane nu exista vointa de a merge cu schimbarea inainte. Si se prefera un balet de genul: un pas inainte, doi inapoi!
Cert este ca actuala clasa politica nu mai reprezinta pe nimeni in afara de ei insasi si de rudele lor! ATAT! Restul este doar o gloata care trebuie adunata la vot!
Doua gesturi mi-au atras atentia:
Unul al fi declaratia Presedintelui privind despagubirile caselor nationalizate. Sincer BRAVO.
""Acum suntem intr-o mare dificultate. Dupa ce am platit, cred, cu tot cu restituirile, zeci de miliarde, constatam ca inca mai avem un volum foarte mare de revendicari si trebuie sa cautam alte surse, pentru ca restituirea in natura de multe ori nu mai este posibila. Vom gasi solutii. Cert este ca abordarea pe care a avut-o Romania de a face restitutio in integrum a fost si extrem de costisitoare si extrem de greoaie, dar nu vom modifica principiul, vom merge pe ideea ca cei care au dreptul la o restituire sa o primeasca, in natura sau in bani, dar s-o primeasca asa cum se evalueaza ea astazi""
Si al doilea ar fi declaratia lui Mugur Isarescu referitoare la economia de piata :
"" Vreau sa va transmit ca economia de piata este o constructie sociala milenara, nu o chestiune spontana care se rezuma la cerere si oferta. Nu sunt de acord cu expresia: invata un papagal doua cuvinte, cerere si oferta, si il faci economist. Ironia este puternica. Un economist este un filozof al vietii economice sociale. Am participat la reconstructia Bancii Nationale din Romania si pot spune ca cel mai dificil lucru a fost acela de a gasi personal de calitate. Asadar, dragi absovelnti, totul incepe cu scoala si se termina tot cu scoala"".

Dar totusi astea sunt gesturi singulare intr-o mare de minciuni si ambuguitati!
Romania are nevoie de onoare, cuvant respectat si cetateni respectati si respectabili!
Fara ele ajungem sa ne salbaticim si sa ne dezumanizam!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu