Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 16 mai 2012

Ana a lui Manole sau Francois a lui Hollande !

"Da Doamne o ploaie sa curga siroaie"!
Si ieri la Paris a plouat, mai cu galeata, mai mocaneste, dar a plouat neintrerupt!
Tot ieri a fost investirea in functie a noului Presedinte. O ceremonie solemna la Elysee in care Sarkozy nu a scos nici un cuvant in afara de Bonjour si Au Revoir ! Asa ca Hollande a preluat mandatul, valiza nucleara, Palatul Elysee si intreaga Franta (continentala si de aiurea).
A urmat apoi ceremonia de depunere de coroane la Mormantul Eroului Necunoscut. Si drumul pana acolo de la Elysee pana la Place de L'Etoile. Drum parcurs intr-o masina fara acoperis si el imbracat doar in talie! Si ploua si ploua si ploua. Si el cu capul descoperit, fara umbrela, a zambit si a facut cu mana intregul traseu. A facut si cateva bai de multime.
AAAAAAAAA.... sa nu uit. Masina era Citroen si un model similar pentru public costa pana in 10.000 de euro! Mai erau cativa motociclisti si un regiment de cavalerie in urma!
Frumoasa ceremonie! In amintirea unei Frante care era jupana Europei acum 200 de ani!
Si au ajuns si la Arcul de Trimf!
Unde arde "Flamme eternelle"! Si oriunde te uiti de jur imprejur vezi batalii date cu nemtii. Mai sunt cateva si cu altii de pe vremea lui Napoleon, dar mare majoritate sunt cu nemtii!
Ploaia nu l-a oprit! A stat semidezbracat si a infruntat vremea! Ca un mare conducator de osti. Si multa lume a dorit sa il vada in pofida vicisitudinilor vremii. Si a dat mana cu cati mai multi compatrioti!
" Da Doamne un fulger, avionul sa nu zboare"!
Apoi si-a facut bagajele si a decolat spre Berlin.
Dar un fulger i-a lovit avionul. Dar "AIR FRANCE UNE" s-a reintors in siguranta la CDG. Asta nu l-a impiedicat sa schimbe avionul si sa-si continue drumul spre Berlin.
Unde a marturisit ca a fost bine primit. Si unde noii parinti europeni si-au jurat credinta. Si ajutor.
Un nou cuplu s-a nascut. Merkollande!
Sarkozy este deja istorie. Si cand te gandesti ca in campanie dna Merkel a refuzat sa se intalneasca cu Hollande fiind fidela lui Sarkozy. Halal fidelitate!

Dupa ziua de ieri pot spune ca Hollande este un om hotarat. Si are viziune. Si curaj.
Asa ca desi nu cochetez cu stanga , nu pot trece cu vederea oameni cu viziune!

Daca Ana lui Manole a fost sacrificata pentru a tine in viata un edificiu, asa si Francois a lui Hollande (impreuna cu Merkel) poate tine in viata edificiul numit UE!

Succes domnule Hollande!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu