Totalul afișărilor de pagină

luni, 21 mai 2012

POSDRU si nu prea !

As putea spune ca POSDRU nu e petru tot PROSTU!
Suna periculos, se suspenda platile de mai jos!
Adica platile din Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane!
Si aici s-a spart buboiul. Oare cine afirma (pe la Chicago) ca nici aia si nici astia nu sunt mai breji (ministri) ???!!!
POSDRU era ca o Fata Morgana. Azi o vedeti si nu e!
O mana se baieti destepti, fosti angajati (directori) de prin Ministerul Muncii, si-au tras firme de resurse umane si au facut diverse programe de reconversie profesionala. Foarte bine si frumos se poate zice!
Oare?
In primul rand peste 90% din programe erau facute de cine trebuie! Mai au existat si cateva firme serioase care au accesat programul cu onestitate si au facut programe pentru angajati in scopul dezvoltarii profesionale. Cu diplome recunoscute si tot tacamul. Acestia au fost cei 10%.
Cei 90% au inchiriat niste sali de clasa prin diverse locatii, au incropit niste programe de reconversie profesionala si au aranjat prin ANOFM ca toti somerii inscrisi sa participe la niste targuri in care smecherii si-au recrutat elevii. Si au conditionat obtinerea vizei lunare de somaj de participarea la targ. Nu semnai condicutza la targ, pac se termina somajul! Prezenta 100%! Europa era uimita de ce performante firme si-au depus dosarul!
Dar in final oamenii se inscriau, veneau o data maxim de doua ori si gata! Asta era tot incepeau si nu finalizau. Asa de bine reusisera programele sa se adreseze somerilor! Si sa le capteze interesul.
Si daca nimeni nu absolvea cursul nu se facea finantarea. Asa ca baietii destepti sa nu ramana fara gologani au manarit si ei niste sute si mii de fise de absolvire!
Dar OLAF nu doarme! Si chiar vegheaza!
Asa ca pana acum s-au platit doar 6% din cursuri! Si doar alea corecte!
Dupa ce ca nu reusim sa absorbim fonduri europene, 90% din tentative sunt frauduloase!!! Asa o tara minunata  si asa niste oameni corecti mai rar!
O sa ramanem ca PROSDU cu mana intinsa si cu dezvoltarea resurselor umane facute tot de apartciki!
Cum sa construim (dezvoltam) capitalismul pe o fundatie comunista si cu APARTCIKI la butoane????
Sa votati bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu