Totalul afișărilor de pagină

vineri, 4 mai 2012

Monsieur le President Nicolas Hollande!

5% atat ii desparte de fapt pe Nicolas si pe Francois de a (re)deveni Monsieur le President. Oare cine? Oare cine?
Dupa confruntarea televizata pe care am vazut-o pe TV5 nu as putea spune cine. La cate lovituri sub centura si-au aplicat parca nici unul nu e mai breaz. Dar totusi Nicolas a declarat ca iubeste Franta si ca mai vrea sa o posede inca un mandat. Barbateste. Si ca nu vrea sa traiasca intr-o Franta islamica, cu casatorii intre homosexuali si ca iubeste  energia nucleara. Cu banii si cu somajul mai greu dar asta este situatia.
Francois vrea sa incerce sa convietuieasca cum a facut-o si cu Segolene Royal. Usor in umbra dar prolific. Si sa mai eutanasieze cate un francez, doi, sa asculte imamul seara prin Paris si sa inchida cel putin o centrala nucleara. Banii vor curge, somajul va scadea si cheltuielile statului vor fi mai bine gestionate.
Am stat si m-am uitat. Daca nu vorbeau in franceza puteam jura ca sunt in Romania. Populism, acuzatii de coruptie si minciuna, cartea nationalista jucata la maxim si nu in ultimul rand impozitul pe avere scos in fata!
Sunt la fel de politicieni ca si cei romani. Doar ca Franta ramane Franta! Si mai ales are multe rani care se cer vindecate. Islamul, somajul si o furie a societatii.
Cine o iesi putin imi pasa.
Daca ramane tandemul Nicolas-Traian sigur ca relatia "frateasca" va ramane istorie. Poate in alta formula Franta ne va zambi din nou!
Asa ca :
Votez bien, votez rien!
Laisse le passe!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu