Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 6 iunie 2012

Ghidul alegatorului buimac!

Din negura democratiei romane ne bantuieste fraza:
" EU CU CINE VOTEZ!"
Si ne va bântui mult timp de acum incolo.
Ideea de democratie reprezentativa a plecat de la o comunitate in care oamenii se știau unii pe altii si pentru ca nu toti aveau timp de politica au hotarat sa lase doar pe seama catorva treaba asta. Adica unul ii reprezenta pe mai multi la luarea deciziilor. Pe scurt gandea si simtea ca ei. Se stiau atat de bine incat gospodarii erau clar cunoscuti si la fel si trantorii. Acum este tare greu sa deosebesti un trantor de un gospodar. Si mai complicat este cand gospodarul are in spate zeci de trantori si trantorul este prezentat la TV ca fiind zana-zanelor!
Asta a fost in teorie. Si acum 2100 de ani Republica Roma avea mari probleme cu coruptia si cu "oamenii politici". Si acolo erau doua tabere. Cea a aristocratilor si cea a sarantocilor. Cam ca acum. Si la un moment dat nici nu mai stiai care de unde este. Si Cezar a schimbat tabara aristocrata cu cea a plebeilor.
Deci se putea!
Se cheltuia o mica avere sa ajungi ales, dar efortul merita. In cativa ani de mandat suma "investita" se intorcea intreit.
Nimic nou sub soare!
Si totusi ce se poate face?
Sa nu mergi la vot este o prostie!
Sa votezi cu sentimentele este alta prostie!
Sa risipesti votul pentru candidati utopici este alta prostie.
Singura optiune in ziua de azi ar fi ca cel care are acces la miere sa fie foarte aproape urmat de cel care a avut acces la miere.
Ideal ar fi ca diferenta intre tabere sa fie de un vot. Si sa cumpere acel vot saptamanal. Si sa fie alta majoritate saptamanala.
Doar asa poate s-ar mai incetini din furat.
Caci altfel nici o sansa.
Votati asa incat sa avem o concentrare procente in mana a 2 partide. Restul sa mai apara doar pe TV!
Si puterea sa nu fie prea confortabila si nici opozitia prea debila.
Si nu cumva sa credeti toate sondajele!
In rest daca stiti sa cititi aceste randuri, stiti si unde sa puneti stampila!
NU?
Sa votati bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu