Totalul afișărilor de pagină

marți, 19 iunie 2012

300 !

Nu sunt cei a lui Leonidas! Sunt cei ai lui Traian! Intelectualii purtatori de papion! Forma cea mai avansata de constiinta civica. O clasa in sine si un organism viu. Dar care nu interactioneaza cu mediul decat cand vor ei. Si de obicei se apara unii pe altii prin lungi si lacrimogene sfortari literare.
Daca cei 300 ai lui Leonidas au salvat democratia in fata tavalugului dictaturii, cele 300 de papioane nu pot jura cu mana pe inima ca sunt sigure ca democratia lor este pe maini sigure si ca spectrul autoritarismului este departe. Nici ei nu stiu sigur unde este binele si unde este raul. Sau macar raul cel mai mic!
Cele 300 de papioane sunt asemenea unei clase de copii olimpici (unii au mai si copiat; altii sunt copilasi de fosti ) care se plictisesc cu studiul individual si din cand in cand mai ies si ei intr-o excursie militanta sau mai scriu si ei o adeziune
Sunt de asemenea "primii" in teme ecologice, la cataclisme sau cand e de pus osul si asta implica actiuni sociale. Prefera adunarile de cafenea gen susanea, se cunosc bine unii pe altii si in sinea lor isi dispretuiesc "colegii" dar de dragul apartenentei la aceeasi elita isi poarta zambetul pe buze in orice ocazie.
Au ratat o groaza de ocazii sa isi faca vocea auzita, sa isi faca ratiunea simtita si marea majoritate s-au dedulcit la tot felul de favoruri, incepand cu sinecure, cu publicitate de la stat sau cu cine stie ce bursa sau distinctie oficiala. Altii au primit cadou edituri, functii ministeriale, fonduri impresionante  etc....
Au excelat prin dezamagire in orice functie oficiala in care au rezistat putin timp. Au marcat societatea cu planuri geniale afisate pe la TV si cand au ajuns in miezul problemei parca erau hipo-acuzici! Sau autisti!
Ce rost au oare actiuni pe teme marginale si neclare cand  RAUL este foarte clar si prezent in societatea romaneasca! Si despre care vorbesc marginal. Sau chiar coabiteaza cu el!
In final cred ca de fapt a fost ultimul episod din 101 DALMATIENI in care apar si titularii si dublurile!
Latrau la CRUELA si de fapt erau jupuiti chiar ei de onoare!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu