Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 25 aprilie 2012

Un Pasaj numit dorinta!

In traficul nevrotic din Bucuresti inaugurarea unui pasaj ar trebui sa fie o mare realizare. Chiar si pentru dom' Doctor!
"" O sa fie gata cand o sa fie gata; In cateva zile" Iata o mostra din sofismul care te face Primar. Exactitate si promtitudine. Parca gata insemna prima data in octombrie si a doua oara insemna februarie. Acum sarbatorim 1 mai cu pasaj. Dar fara mici si bere. O Tempora!
Putina lume stie ca de fapt acest pasaj este doar o parte dintr-un proiect nasit tot de Traian Basescu, continuat de Viseanu si amputat de Oprescu.
De ce amputat de doctor Ciomu????
Sa va spun povestea cum o stiu eu:
- A fost o data un plan de autostrada. Sa zicem A3. Venea de la Ploiesti si trebuia sa intre in Bucuresti. Ce frumos. Asta se intampla prin 2007. Amplasamentul pana la centura era clar. Urma trecerea prin Pipera. Sa zicem ca si aici exista un plan. Care a transpirat. Si brusc au fost cumparate toate terenurile de pe amplasamentul autostrazii de cine trebuie. Adica de niste baieti destepti. Prea destepti, dar nu suficient de portocalii. Unul dintre ei nici nu mai stii ce e cu el. Alaltaieri PSD, ieri UNPR si azi iar PSD. Noroc ca se tine tare cu FIREA! Si cu terenurile din ograda.
Sa revenim. Deci A3 trebuia sa intre in Bucuresti prin doua porti majore: Sos Petricani si Sos Pipera.
BUN!
Asa ca a inceput pasajul de la Calea ferata (langa PBN). Si ala a fost cu poveste. S-au cacait niste ani buni sa puna grinzile exact peste firul de contact electric al locomotivei. Au reusit in final. A urmat pasajul Barbu Vacarescu. Care "zilele astea este gata"!
Dar de fapt poza de ansamblu este urmatoarea:
Trebuia realizata o sosea expres intre Ambasada Chineza si A3. Cum?
De la Ambasada Chineza pe 4 benzi se trecea prin actualul showroom de masini pe langa lac. Si de acolo se bifurca soseaua expres spre pasajul Barbu Vacarescu si spre Str. fabrica de Glucoza. Care devenea si ea drum expres cu 6 benzi pana in Petricani punctul final al A3. Si ea supratraversa Barbu Vacarescu. Acest proiect este materializat printr-un PUZ aprobat de PMB care se numeste "Soseaua Fund de Lac". Si care apare si in alte 20 de PUZ aprobate in nestire de PMB in zona!!!!!
Si ce avem?
O sosea pe patru benzi care vine dintr-un giratoriu de obicei blocat de bariera din Petricani si se opreste intr-o intersectie in T cu 3 benzi (Str. Nicolae Caranfil)!
Fara legaturi functionale cu Sos Floreasca si Barbu Vacarescu si fara a prelua A3 care nici in clipa de fata nu se stie pe unde intra in Bucuresti.
De semnalat o bucata de sosea de 2 benzi care zace abandonata intre Sos Pipera si Sos Petricani pe langa calea ferata si care a costat ceva bani pentru cei aproape 2 km cati are!!!!!
Singura concluzie este ca tot ce s-a facut este pentru a ajunge JJ si fratii BKL de la resedinta lor de vara la treaba in centru. Si atat!!!!!!
Se pare ca majoritatea smecherilor din Pipera si-au pastrat Buletinul de Bucuresti. Sau macar sponsorizeaza si ei doctorasi in campanie.
Asa ca sa fie primit acest drum care ar trebui sa se numeasca ALEEA SMECHERILOR cu Gipane, Mertzane, Maybachuri si Rolls-uri!
OFF OFF MAI MAI!!
Cei din Domnesti sa astepte sa se mute pe acolo si JJ si Fratii BKL. Pentru ca Taraful din Clejani cu sau fara silicoane nu are putere!
Intre dorinta si putinta mai trebuie si ceva clarviziune!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu