Totalul afișărilor de pagină

duminică, 1 aprilie 2012

Noua definitie a coruptiei!

Daca mergem la radacina cuvantului in limba romana gasim o interesanta definitie a termenului. CO-RUPERE. Adica ceva a fost rupt (act violent asistat ) dintr-o normalitate. Sau cum spune DEX o abatere de la moralitate, de la cinste, de la datorie. Dar oare ce mai inseamna MORALITATE, CINSTE, DATORIE sau chiar NORMALITATE in zilele noastre. Niste cuvinte fara continut si fara esenta.
Cam astea ar fi comentarile mele la ultima sentinta (nedefinitiva) in dosarul lui 4case. Adica santaj DA, dar coruptie BA.
Sincer nu inteleg! Cum este posibil ca ICCJ sa ii numere OO-le in direct. Ce inseamna santajul celui mai puternic om in stat? Un santaj asemanator cu cel practicat de parinti cu copii lor mai recalcitranti?
NU! Trebuie spus clar: Un Prim-Ministru daca santajeaza, de fapt genereaza o stare de coruptie incompatibila cu orice standart moral si etic al unei societati.
ICCJ se ascunde in spatele cuvintelor si al motivaților. A reusit sa-l imaculeze si sa-i redea o noua viata politica unui personaj pe care cu toate ca nu il cunosc personal simt o atractie vecina cu cea a unui porcusor de Guineea in fata unui șarpe cobra. O hipnoza in fata unui logos superior si cu parfum intelectual de marca. Dar doar atat. Cu toate ca sigur discursul ar putae fi si din Biblie tot as simti o adiere mefistofelica iesind din gura personajului.
Coruptia a murit. Traiasca santajul!
Atat a mai ramas din curajul a 2/3 din completul de judecata.
Si atunci cine doreste de fapt ridicarea  MCV din Justitie? Doar orbii?
Am constatat ca Justitia a trecut cu succes prin operatia de cataracta si glaucom. A inceput sa vada foarte bine pe cine judeca. Si cine va castiga puterea in curand.
Cred ca deja se concentreaza pe dosare cu vaporase si cu casute pe langa Foisorul de Foc.
Vom avea o Justitie care poate trece direct in clasa a doua, unde se invata inmultirea. Cea a  OO-leor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu