Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 21 aprilie 2012

Daca iese Sarkosie emigrez en Roumanie!

Cap la cap cu dl Hollande! Asa arata sondajele de opinie din Franta. Amandoi au reusit sa-si asigure undeva pe la 27% din alegatori. Restul o sa se lamureasca undeva prin turul doi. Si tot acolo se va duce marea batalie. Cine va convinge pe cine. Amandoi ca doi francezi autentici din stramosi, lupta pentru tarisoara lor. Si o vor puternica si egala Germaniei.
In rest ce sa spun de Franta!
Am reintalnit tigani (foarte putini de data asta) si care cantau la acordeon. In rest foarte multi turisti romani. Si pe la Tour Eiffel si prin Champes Elisse si mai ales prin Disneyland. Unde la tot pasul auzeai romaneste (moldoveneste!!).
Franta nu este nici mai curata, nici mai sigura, nici mai atractiva ca altadata. Este parca incremenita in mostenirea ei. Si coplesita de emigranti. Au fost zone unde cu greu am vazut o piele palida. Am fost cu autobuzul si gemea de magrebieni, de negri si de asiatici. Si de toate varstele. Pensionari platiti de statul francez care au cotizat cateva luni la fondul de pensii isi traiesc linistiti senectutea pe banii Frantei.
Asta da probleme economice si sociale.
Scolile gem de copiii emigrantilor.
Parisul intreg si-a schimbat demografia in ultimul timp.
Asa ca saracii :( tiganii nostri nici nu mai sar in ochi. Sunt perfecti in peisaj.
Cine castiga cu asta va avea de a face !
Un Paris care este pe jumatate plin de turisti si pe jumatate plin de emigranti!
Allez les bleus!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu