Totalul afișărilor de pagină

luni, 30 iulie 2012

Tara lui Adrian a murit!

Acum cand rezultatul Referendumului este aproape oficial si Presedintele se poate intoarce (teoretic, sa vedem ce va hotara Parlamentul) sa ii pastoreasca pe cei aproape 8 milioane de romani care s-au pronuntat impotriva ramanerii sale in functie, ma incearca un sentiment de tristete si as putea spune ca il aud pe Charon vaslind incet pe Acheron si eu simt un gust metalic de moneda in gura.
Ce rost mai are sa scriu despre politica daca pentru urmatorii 4 ani USL va domina scena politica autohtona, daca DDD va fi mare speranta in mai bine a tarii si PDL + UDMR vor avea impreuna 20% din sufragii.
Traian Basescu a murit. Politic vorbind. A reusit ca de atatea ori sa cada in picioare (a reusit sa imbarlige electoratul de 4 ori sa spuna DA si o data sa nu fie DA), cu toate ca aceasta cadere in picioare este de fapt o moarte inceata, dizgratioasa si prevestitoare de multe rele.
Vor urma alte si alte scandaluri, criza va zambi hâda din nou in Romania si traiul omului de rand nu va avea nimic de castigat, ci din contra.
Tot ce se incercase sa se realizeze ca si institutie democratica este acum in pericol prin sefi (actuali si viitori) mult prea obidienti si fara coloana verticala.
Vom afla si despre proportiile jafului portocaliu (el exista) si ne vom uita cu jind la fondurile europene.
FMI ne va urechea serios si UE va fi cu ochii pe noi ca pe butelie.
Nu pot sa nu remarc genialitatea loviturii cu Dante. Este exact o lovitura pe limba poporului roman. Asta intelege el cel mai bine. Nu vorbarie despre democratie si libertati.
El intelege cel mai bine cand vede si pipaie hogeacul conducatorului. La fel a fost si in PRIMAVERII in 1989. Mii de bucuresteni au stat la coada sa vada clantele aurite si robinetii auriti ai dictatorului. Asta este de fapt ceea ce ramane in urma unui Impuscat (Suspendat). Prapastia intre el si poporul pe care l-a condus!
Asa ca ma autosuspend si eu din acest blog pe termen nedefinit.
Poate cu timpul voi regasi bucuria sa mai scriu despre politica si politicieni.
In clipa de fata aceasta bucurie s-a indepartat de mine!
Adio!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu