Totalul afișărilor de pagină

vineri, 20 iulie 2012

Ferma animalelor 2012

In anul de gratie 2012 totul parea linistit in ferma animalelor. Hiena conducea, dar era pe picior de plecare si isi antrena pupilul, ursuletul cu ochelari, sa conduca mai departe ferma. Pinguinii se faceau ca asigura dreptatea in timp ce isi numarau argintii si isi faceau concediile prin insule exotice, vorbeau in roamnig de pe cele mai scumpe mobile si erau transportati numai cu masini de lux. Echipa hienei era formata din micutul castor, acum exilat pe Somes, si din buldogul care reusea sa latre la toata lumea dar si sa se gudure pe langa toti. Mai era si zvelta girafa care numara voturi toata ziua. Sa nu punem la socoteala si cainii de paza imprastiati pe la servicii. Toti fideli si bine dresati.
Si pe fondul acestei acalmii vine o seara zbuciumata. Cand Napoleon se zgarie la rât in incercarea de a nu fi dus la staul. Prietenii lui Napoleon sar ca si turbati. Administratorul fermei, tanara foca cu ochelari, avea lacrimi in ochi la ranirea mentorului. Pana si vierul cel batran a varsat cateva lacrimi rosii. Aliatul focii, lenesul de oraș a raspuns apelului la lupta. Si au reusit sa preia controlul asupra fermei in doar o saptamana. Au zvarlit buldogul si girafa, de s-au dus invartindu-se.
Toate animalele erau ingrijorate sa nu-si piarda locul caldut din hambarul cu grane, de unde mai ciuguleau si ele cate ceva.
Cateva oi speriate au behait un protest anemic. Restul caprelor erau inversunate pe hiena ca le-a micsorat ratia de furaje. Si strigau isteric la catelul care se incapatana sa nu iasa din curtea palatului.
Toata ferma era divizata. Furajistii asteptau sa le creasca ratia de cereale. Oile cereau sa se respecte legile fermei.
Dar foca si lenesul nu mai lasau nimic la voia intamplarii.
Hiena nu mai era iubita de animale. Cu toate ca stia asta, incerca sa supravietuiasca de dragul ordinii instaurate la ferma pe vremea lui. Mai erau si celelalte ferme care erau cu ochii  pe ferma noastra. Se pare ca nu se va mai deschide bariera de libera circulatie intre ferme (sau ma rog fara a prezenta documente fito-sanitare).
Behaiala era generalizata. Unii rageau, altii latrau si cativa au inceput sa si muste!
Concluzia celorlalte ferme a fost ca vaccinul administrat nu a avut efect benefic. Sau a fost adminsitrat prea devreme, sau animalele nu erau pregatite sa traiasca intr-o ferma mai mare.
Asa ca urmeaza carantina totala.
Ce sa faca si veveritele care stiu sa scrie si sa citeasca???
Ce sa faca oare?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu